italian-flag

ontdek meer over VINGINO

Home

LET'S INTRODUCE OURSELVES

Vingino is een internationaal fashion lifestyle merk voor kinderen, geïnspireerd op Italiaans design. Ook de Italiaanse cultuur inspireert ons dagelijks; ieder kind wordt in een Italiaanse familie op handen gedragen en dit is niet anders bij Vingino. Wij vinden dat ieder kind zichzelf mag laten zien én mag uitdragen, daarom geven wij ze graag het podium.

Onze unieke collecties herken je aan de stoere, kleurrijke producten met een speelse, vernieuwende en vintage look. Na de oprichting in 2001 is Vingino snel uitgegroeid tot een wereldwijd merk.

Vingino history and milestones

Al vanaf 2001 maakt Vingino kids fashion. Het begon allemaal met denim designs, maar al snel groeide Vingino uit tot wereldwijd kids fashion merk.

2001 Vingino starts (Jeans only)

2003 starts making tops

2005 First magazine

2006 starts with jackets

2010 Vingino eyewear is launched

2021 Start Vingino X Senna Bellod

Our denim story

Een vintage jeans die in een Italiaanse fashion winkel werd gevonden, werd het eerste prototype. Het prototype werd verkleind naar een maat voor kinderen en kreeg de Vingino-twist, waarbij de nadruk lag op de wassing, de pasvorm en de details, synoniem voor de Vingino-stijl van vandaag.

Het was meteen een succes en in slechts een paar jaar tijd werd de collectie uitgebreid met topjes en jasjes. Het commerciële succes van Vingino nam een hoge vlucht, zowel nationaal als internationaal.

ANNA VINGINO'S VERY FIRST STYLE

PAOLA THROWBACK TO THE BEST SELLING GIRLS JEANS

LUCCA THROWBACK TO THE BEST SELLING BOYS JEANS

Denim is de inspiratiebron voor de hele Vingino-collectie. De topjes en jasjes, rokken en jurken, accessoires en schoenen zijn allemaal opgebouwd rond de kern van denim.

Elke goed gedragen jeans vertelt een verhaal. Ze zijn stoer, ruig en zien er goed uit als ze gewassen en versleten zijn. Met deze instelling creëren we al onze kleding, proberen we grenzen te verleggen en een collectie te produceren die gericht is op duurzaamheid, comfort, pasvorm, functie en stijl.

Behind the scenes

Vingino is als een grote familie, dus behandelen we al onze werknemers en klanten ook als familie. En hoe belangrijk het familieleven ook is in de Italiaanse cultuur, wij geloven erin om iedereen met hetzelfde respect te behandelen, van de werknemers in de fabrieken tot de werknemers van Vingino en onze klanten.

Ons team is sterk, loyaal en gepassioneerd. We hebben een toegewijd sales team, een professionele aftersales afdeling en ons logistiek en magazijnteam levert onze producten op tijd en efficiënt. Ons designteam is toegewijd aan de Vingino-stijl, het zit in hun bloed. En onze marketingafdeling zorgt ervoor dat we op de juiste plaatsen gezien worden.

Meet the design team

Ons designteam reist de hele wereld over op zoek naar interessante stijlen, nieuwe wassingen, stoere afwerkingen, feel-good stoffen, ongebruikelijke afwerking, opvallende graphics en prachtige details.

We creëren leuke en speelse collecties, met de nadruk op comfort, pasvorm en kwaliteit. We volgen altijd de trend en bepalen de norm voor de looks van het seizoen en een levendig kleurenpalet.

meet the designers

meet the designers

meet the designers

meet the designers

meet the designers

meet the designers

meet the designers

meet the designers

Vingino facts

Ons netwerk is wereldwijd, met verkoopagenten en showrooms in heel Europa en fabrieken in Azië en Europa, en dit alles wordt aangestuurd vanuit ons hoofdkantoor in Nederland.

Over 100 co-workers in total

more then 1000 b2b customers worldwide

Production in europe and Asia