Klantenservice

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb?

Als je niet zeker bent welke maat je nodig hebt, dan kun je op de knop "Vind je maat >" drukken. Deze staat boven de beschikbare maten. Hiermee zal er een maattabel getoond worden die uitleg geeft over alle beschikbare maten. Alle vermelde maten zijn kindermaten.

Als je bij een bepaald artikel je maat niet kunt selecteren, dan is deze maat niet op voorraad.

Vanuit welke landen kan ik bestellen bij Vingino?

Momenteel is het mogelijk om je bestelling te laten bezorgen in Nederland, Duitsland, België, Italië en Oostenrijk. Woon je niet in één van deze landen en wil je toch Vingino bestellen, kijk dan in onze Store Locator voor al onze verkooppunten

Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik heb geen bevestiging per e-mail ontvangen. Wat moet ik doen?

Controleer of de bevestiging van je bestelling in je spam terecht is gekomen.
Als dit niet het geval is, wacht dan nog 15 minuten.
Als je geen orderbevestiging per e-mail ontvangt of als je wilt nagaan of je bestelling goed is doorgekomen, neem dan contact met ons op via het contact formulier of via [email protected].

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Ja, dit is deels mogelijk. Helaas kunnen wij producten niet wijzigen zodra de gegevens naar het magazijn verstuurd zijn. Wel kunnen we een bestelling annuleren mocht deze nog niet verzendklaar gemaakt worden, je moet dus wel snel zijn. Neem zo snel mogelijk contact op met [email protected]

Je kunt ervoor kiezen je bestelling niet in ontvangst te nemen of de volledige bestelling terug te sturen, zodat je je geld terugkrijgt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik dat opnieuw instellen?

Ga naar 'Mijn account'. Klik op 'Wachtwoord vergeten?' Dan sturen wij je een e-mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.